6 May 2019

Henkel’in çocuklara bilimi sevdirmek üzere, Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği Keşif Dünyası; Bursa’da gerçekleşen, Türkiye’nin en büyük bilim festivali 8. Science Expo’da miniklerle buluştu.

Minik Kaşifler, Science Expo 2019’da Keşif Dünyası ile Bilime Adım Attı…

Henkel’in Türkiye’de çocukları bilimin ışığıyla tanıştırmak için 2015 yılından bu yana, Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği ve yaklaşık 4 yılda 15 binden fazla çocukla buluşan “Keşif Dünyası” adlı bilim atölyesi projesi, Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 8. Science Expo’da minik kaşiflerle buluştu. Katılımın ücretsiz olduğu Keşif Dünyası’na çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Henkel’in, çocukların içlerindeki dahiyi keşfetmelerini, eğlenirken öğrenmelerini sağlamak, bilinmeyene ulaşma meraklarını uyandırmak, onlara bu yolda atacakları ilk adım için soru sorma cesaretini vermek üzere gerçekleştirdiği Keşif Dünyası projesinin Science Expo’daki bilim atölyelerine bu yıl yaklaşık 570 çocuk katıldı. Daha önce 3 bin 500’e yakın öğrencinin aynı anda gerçekleştirdiği deneyler ile rekor kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Science Expo’da, Keşif Dünyası üçüncü kez yer aldı. Keşif Dünyası’nda minikler; yapıştırma, yıkama, temizleme, kozmetik ve sürdürülebilirlik dahil olmak üzere çeşitli konularda deneyler yaptı. Ayrıca çocuklara, yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için özellikle doğa sevgisi ve sürdürülebilirlik bilinci kazandırmak üzere kısa bir eğitim verildi. Minikler, atölyelerde “israftan kaçınmak”, “yeniden dönüştürmek” ve “tekrar kullanmak” gibi sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları hakkında bilgiler edindi.