9 Ara 2021

Keşif Dünyası Projemize, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nden Başarı Ödülü…

Türk Henkel olarak, küçüklere bilim sevgisi aşılamak için Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliğinde yürütmekte olduğumuz Keşif Dünyası projemiz, bizlere bir kez daha ödül mutluluğu ve gururu yaşattı. Keşif Dünyası, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödüllerinin Nitelikli Eğitim Kategorisi’nde Gümüş Başarı Ödülü’ne layık görüldü. 7 Aralık’ta Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 13. KSS Zirvesi’nde, Keşif Dünyası’nın kazandığı ödülü, Türk Henkel adına sahneye davet edilen Kurumsal İletişim Müdürü Öznur Çatı aldı.

Ödül töreninde; Keşif Dünyası projemizin paydaşları arasında yer alan iletişim ajansımızdan Med Partners Reklam ve Halkla İlişkiler’in Başkanı Binnur Akay ve Medya Direktörü Müge Akay da yer aldı. Gün boyu birbirinden değerli konuşmacıların görüş ve deneyimlerini paylaştığı törende, Keşif Dünyası projesiyle Henkel’in de aralarında olduğu, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına değer katan 19 şirket ödüllendirildi. Ödül töreni, kapanış kokteyli ve toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Keşif Dünyası, Çocuklara Bilimi Sevdirmeye Devam Edecek!

Türk Henkel olarak, Keşif Dünyası projemizi çocukların ilk ve belki de en önemli keşiflerini kendi içlerinde yapmaları gerektiği inancıyla, ülkemizde 2015 yılından bu yana Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile gerçekleştiriyoruz. Uzman eğitimciler eşliğinde gerçekleştirdiğimiz bilim ve sürdürülebilirlik atölyeleri ile onların içlerindeki dahiyi keşfetmelerine yardımcı olmak ve bilinmeyene ulaşma meraklarını uyandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda özellikle İstanbul’daki devlet okullarında ve diğer şehirlerdeki çeşitli etkinliklerde tüm öğrencilerin katılımına açık, ücretsiz bilim atölyeleri hayata geçirdik. 2018 yılında ise ülkemizin en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde, projemizin dünyadaki üçüncü ve Türkiye’deki ilk merkezini açtık. Yüz yüze eğitim döneminde hem bu merkezde hem de diğer okullarda yapılan atölye çalışmaları ile yaklaşık 30 bin öğrenciye ulaştık. Pandemi şartlarında ise Keşif Dünyası projemizin uzaktan eğitim modeli ile kesintisiz sürmesini sağlamak üzere 12 farklı deney videosu hazırladık. YouTube’dan izlenebilen “Evde Keşif Dünyası” videoları ile bu dönemde de çocuklarımızın deneylerle eğlenirken öğrenmelerini sağladık. Keşif Dünyası deney videolarımızı bugüne dek yaklaşık 11.500 kişi izledi ve bu rakam her gün daha da artıyor. Ayrıca Keşif Dünyası web sitemizi (henkel-kesifdunyasi.com) de birbirinden eğlenceli deneyler, çok daha kapsamlı ve interaktif içeriklerle yeniledik. Keşif Dünyası projemiz, yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakmak ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak üzere minik dahilerle buluşmayı sürdürecek.

Basın Bülteni (119,11 KB)

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkan Yardımcısı İlker Çelik, Med Partners Müşteri Direktörü Müge Akay, Türk Henkel Kurumsal İletişim Müdürü Öznur Çatı, Med Partners Ajans Başkanı Binnur Akay, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler